Vesikansan Marttojen tiedote 2017

Varpu-Leena Malmgren jatkaa Vesikansan Marttojen puheenjohtaja

Marttojen uusi strategiakausi 2017–2019 käynnistyi tunnuslauseella ”Elämä on parasta itse tehtynä.” Tunnuslause innostaa tekemään, osallistumaan ja vaikuttamaan. Marttajärjestön juhlateema ”Syödään yhdessä- Suomihyvää” on valittu valtakunnallisen Suomi100-juhlavuoden yhdeksi teemaksi.
Vesikansan Martat ovat ottaneet toimintasuunnitelmaan vinkkejä järjestömme ohjelmasta.
Tämän vuoden toiminnassa keskeisiksi teemoiksi nousevat mm. luonto, hyvinvointi, elämänhallinta, ulkoilu, yhdessä syöminen, sienet.
Valtakunnallisena siivouspäivänä 27.5. järjestämme Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa ”Hyvät kiertämään- keräyksen” Vesikansan Maamiesseuran talolla. Vaikka Vihtiin on avattu oma kierrätyskeskus ViKi, sinne vietävien tuotteiden valikoima on rajoitettu. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselle kelpaavat mm. vaatteet, kengät ja laukut. Keräyksessä otetaan vastaan myös kaikenkuntoisia pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Johanna Naukkarisen uudessa ompeluateljeessa järjestetyssä vuosikokouksessa Vesikansan Martat järjestäytyivät. Puheenjohtajana jatkaa Varpu-Leena Malmgren. Hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Raili Naukkarinen ja sihteeriksi Taina Peltola. Rahastonhoitajaksi valittiin uusi marttamme Tarja Tupala.
Muut hallituksen jäsenet ovat Johanna Naukkarinen, Ulla Pietiläinen, Hanna Mikkola, Maritta Illi, Tarja Tapanainen ja Mirjami Lottanen-Tolvanen.

Aurinkoisena viikonloppuna järjestimme varsinkin lapsiperheiden toivomuksesta pilkkitapahtuman Hiidenvedellä Hannansaaren lähistöllä. Osallistujia oli 17, joista suurin osa lapsia. Lapset olivat innokkaita pilkkijöitä. Harmi kyllä kalasaalis jäi tällä kertaa vähäiseksi, mutta ehkä kipinä tähän hienoon harrastukseen syttyi.
Martat kertovat toiminnastaan paikallislehtien seura- ja järjestöpalstoilla, ja jos toiminta kiinnostaa niin tervetuloa mukaan. Näiden tapahtumien kautta Vesikansan Marttoihin on liittynyt 4 uutta marttaa, ja jäsenmäärämme on nyt 27.

Vastaa