Esittely

VARPU-LEENA MALMGREN OS. HENRIKSSON

 

Kuka minä olen?

Varpu-LeenaSynnyin Vihdissä suurten ikäluokkien vuosina pienen maatilan keskimmäiseksi tyttäreksi. Ahkerat vanhemmat kouluttivat kaikki lapsensa ylioppilaiksi, jolloin meille tarjoutui mahdollisuus opiskella haluamaamme ammattiin. Minulle se oli opettajan ammatti. Kouluttauduin ensin kotitalousopettajaksi ja myöhemmin Vuorelan koulukodin työkokemuksen ansiosta erityisopettajaksi. Päästyäni opiskelemaan erityisopettajaksi työn ohella Jyväskylän yliopistoon, varmistui haluni jatkaa työtäni Vuorelassa aina eläkepäiviin asti.

Elämäni muutostarina

Solmittuani avioliiton vuonna 1995 pitkäaikaisen ystäväni ja kihlattuni Erkin kanssa oli lapsen saaminen harras toiveemme. Seitsemän vuotta elämämme keskipisteenä oli odotus ja toive raskaudesta. Lääketieteen upealla avustuksella sainkin kokea esimakua äidiksi tulemisesta. Sydämeni oli pakahtumaisillaan onnesta, kun vauvamme sydän pomppi kuvaruudussa.

Ilo muuttui suruksi. Lapsi ei jaksanut kehittyä täysaikaiseksi, vaan jouduin synnyttämään kuolleen lapsen, ainokaisemme. Surutyön jälkeen lohduttauduimme ajatuksella, että elämällämme täytyy olla jokin muu tarkoitus. Minulle se löytyi politiikasta, ja aloin työskennellä yhteisten asioiden hyväksi täysillä. Tämä tarina on ehkä osoitus siitä, miten joku voi antaa paljon aikaa ja tarmoa yhteisten asioiden hoitamiseen.